Copyright 2019

HB 5.2019 okl

W numerze:

  1. Wartość paszowa zielonki w zależności od fazy rozwojowej roślin oraz pokosu Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  2. Niebezpieczne gatunki roślin użytków zielonych i sposoby ich zwalczania Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  3. Preparaty ułatwiające zakiszanie zielonek Barbara Wróbel
  4. Kiszonki z użytków zielonych Marzenna Olszewska
  5. Nowy model prasy silosującej w ofercie BAG Polska Sp. z o.o.
  6. Analiza jakości kiszonek podstawą bilansowania dawki pokarmowej dla krów Martyna Wilk
  7. Jak wspomagać zakiszanie inokulantami bakteryjnymi? TopMleko
  8. Zwalczanie omacnicy w kukurydzy Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska
  9. Pasze rzepakowe w żywieniu bydła Krzysztof Bilik
  10. Sposoby poprawy mikroklimatu w niskich oborach stanowiskowych Katarzyna Jankowska
  11. Komfort termiczny bydła Przemysław Marek
  12. Wymagania sanitarno-higieniczne ferm bydła mlecznego Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  13. Wybór rasy bydła mięsnego Bartosz Szymik
  14. BIOMIN Forum 2019 Wyzwanie dla Polski – redukcja antybiotyków w produkcji zwierzęcej Katarzyna Markowska
  15. OHG Osnabrück genetyka dla najbardziej ambitnych hodowców Centergen

 

 

 

 

ARCHIWUM