Copyright 2017

 

W numerze:

  1. Czy śruta rzepakowa może zastąpić soję w żywieniu krów? - Wojciech Karolewski
  2. Chora ćwiartka wymienia – i co dalej? - Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce w ostatnich latach -Anna Wilkanowska
  4. Dodatki paszowe wpływające na wydajność i skład chemiczny mleka - Józef Krzyżewski
  5. Kwasy humusowe jako dodatek paszowy dla bydła - Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska
  6. Dodatki paszowe „Agroyeast” - Andrzej Szopiński, Bartłomiej Podpora
  7. Kondycja ciała krów mlecznych w okresie okołoporodowym - Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  8. Nowoczesne rozwiązania w udoju krów - Michał Boćkowski
  9. Czy wiemy wszystko o doju… automatycznym - Stanisław Bogumił Winnicki, Joanna Aert
  10. 70 lat pracy hodowlanej nad doskonaleniem bydła mlecznego w Polsce - Jerzy Żółkowski, Wiesław Świderek
  11. Dlaczego Drzymałowie mieszkali w wozie? - Henryk Pawlak
  12. Żywienie cieląt ras mięsnych po odsadzeniu od matek - Krzysztof Bilik
  13. Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce w ostatnich latach -Anna Wilkanowska
  14. Wołowina z Polski ma szansę poza Unią
  15. Ograniczyć czynniki stresogenne przed ubojem bydła - Katarzyna Jankowska
  16. Zamieralność zarodków – jak wpływa na płodność? - Dawid Sobociński
  17. Wolf-System Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
  18. Wektory i choroby wektorowe bydła - Zdzisław Gliński
  19. top produkty Nowości EuroTier 2016
  20. Materiał hodowlany Agrostar Sp. J., Andrzej Syczewski, Błękitna Dolina Sp. z o.o., CenterGen Spółka z o.o., Holenderska Genetyka Plus Sp. z o.o., K.I.Samen Polska Sp. z o.o., PH Konrad, Małopolskie Centrum Biotechniki Sp. z o.o., Mazowieckie Centrum Hodowli i Rozrodu Zwierząt Sp. z o.o., Przedsiębiorstwo Bis S.J., Stacja Hodowli i Unasieniania Zwierząt Sp. z o.o. w Bydgoszczy, Top Gen Sp. z o.o.