Copyright 2017

W numerze:

  1. Intensywna produkcja mleka, najważniejsze uwarunkowania żywieniowe, 1. Specyfika żywienia wysokowydajnych krów, energia i pobranie suchej masy, Dariusz S. Minakowski
  2. Produkcja kiszonki z kukurydzy - krok po kroku
  3. Kwas α (alfa)-linolenowy (ALA), Katarzyna Jankowska
  4. Nowoczesne metody odchowu cieląt a przyszła wartość użytkowa krów, Józef Krzyżewski
  5. Żywienie krów w okresie laktacji, Ryszard Kujawiak
  6. Smakowitość paszy, Katarzyna Sobocińska
  7. Osiągniecie sukcesu dzięki zastosowaniu bilansu aminokwasowego w żywieniu krów mlecznych, Charles G. Schwab
  8. 1000 litrów mleka ekstra w pierwszej laktacji? Trouw Nutrition Polska
  9. Oceń rozród w swoim stadzie, Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Ocena jakości siary, Małgorzata Horecka
  11. Zapalenie gruczołu mlekowego wywołane Staphylococcus aureus, Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  12. Jesień na pastwisku, Marzenna Olszewska
  13. Jak obecność chorób wirusowych wpływa na opłacalność produkcji bydła?, Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  14. Ochrona obór przed gryzoniami, Bartosz Korytkowski
  15. Wartość dietetyczna mięsa wołowego, Katarzyna Łagowska
  16. Choroby pasożytnicze bydła opasowego, Maciej Adamski, Bartosz Kłos
  17. Zagospodarowanie resztek pożniwnych po zbiorze kukurydzy