W numerze:

  1. Stosunki wodne na użytkach zielonych Stefan Grzegorczyk
  2. Mieszanki gatunków i odmian traw oraz roślin bobowatych (motylkowatych) na użytki przemienne Marzenna Olszewska
  3. Zasady nawożenia trwałych użytków zielonych Kazimierz Grabowski
  4. Organizacja wypasu bydła mlecznego Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  5. Kukurydza – wartościowa roślina paszowa Wojciech Neja, Anna Neja
  6. Najnowsza genetyka polskich odmian kukurydzy sprawdzona w laboratorium PFHBiPM! Hodowla Roślin Smolice
  7. Użytki zielone – jak wapnować? Bogumiła Nestorowicz, Marek Tyrajski
  8. Buforowanie żwacza. Co to takiego? Józef Krzyżewski
  9. Dodatki paszowe poprawiające odporność bydła Joanna Brzozowska
  10. Genetyczne czynniki kształtujące wydajność mleczną u bydła Oliwia Duszyńska-Stolarska
  11. Wydajność a skład mleka Katarzyna Sobocińska
  12. Kontrola przeżuwania Marta Malkiewicz
  13. Dlaczego okres użytkowania krów mlecznych w Polsce jest taki krótki? Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  14. Polska holsztyńsko-fryzyjska vs francuska montbéliarde Edyta Wojtas, Andrzej Zachwieja
  15. Wirus wirusowej biegunki bydła – BVDV Jolanta Oprządek
  16. Odsadzanie – ważny okres w życiu cieląt ras mięsnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  17. Obróbka cieplna a jakość sensoryczna mięsa wołowego Anna Wilkanowska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ