Copyright 2018

 

W numerze:

  1. Żywność funkcjonalna definicja, klasyfikacja, przeznaczenie (część 1) Katarzyna Śliżewska
  2. Fitobiotyki w żywieniu brojlerów alternatywą dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. Nasiona roślin motylkowatych jako pasza dla drobiu Alina Rachwał
  4. Jak produkować jaja z zastosowaniem naturalnych barwników? Ioannis Mavromichalis
  5. Genetyczne podłoże cech reprodukcyjnych u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Postępowanie z pisklętami w zakładzie wylęgowym Danuta Szczerbińska
  7. Pleśniakowiec szkodnik polskich ferm Anita Zaworska
  8. Zakład wylęgu drobiu istotne ogniwo w łańcuchu produkcji wysokiej jakości jaj i mięsa drobiowego Przemysław Wieczorek
  9. Kiszone ziarno kukurydzy w żywieniu drobiu Agnieszka Misiura
  10. Biofiltry jako sposób ograniczenia emisji amoniaku Tomasz Mituniewicz
  11. Behawior gęsi Joanna Marć-Pieńkowska
  12. Komu potrzebny jest certyfikat QAFP? Katarzyna Markowska, Tadeusz Niesiobędzki
  13. Mięso marki “ADADAS” Robert Nowakowski