przejdź
Reklama

giełda online

Zboża paszowe
cena netto zł/t
pszenica590-680
kukurydza670
owies510
jęczmień600
Śruty
rzepakowabrak ofert
sojowabrak ofert
żródło:www.rolpetrol.com.pl


Hodowca Drobiu 6/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1. Polska drobiarstwem stoi

2. Rośnie produkcja indyków

3. Olej lniany jest dobry na linoleum, pokost, farbę olejną, ceratę i kit okienny

4. Wpływ diety na skład mikroflory przewodu pokarmowego kurcząt brojlerów

5. Nasiona bobiku w dietach dla drobiu

6. Ile grochu można wprowadzić do mieszanki dla kurcząt rzeźnych?

7. Szczepienia jako jedna z podstawowych strategii walki z kokcydiozą w stadach reprodukcyjnych brojlerów kurzych

8. Grypa ptaków

9. Wywiad z Helen Wojcinski - doktorem nauk weterynaryjnych, specjalistą w zakresie zdrowia drobiu, menadżer ds. nauki i technologii Hybrid Turkeys na temat epidemii ptasiej grypy w Ameryce Północnej

10. Immunoprofilaktyka u drobiu

11. Możliwości kontroli populacji much na fermie

12. Cedrob Pasze na Mazowieckich Dniach Rolnictwa 2015

13. Problematyka chorób grzybiczych u drobiu

14. Zasady użytkowania kur nieśnych w systemie ekologicznym

15. Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze dostawcy gazu płynnego?

16. Zasady utrzymania i żywienia ogólnoużytkowych kurek nieśnych w gospodarstwach drobnotowarowych

 

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Drobiu wynosi 95 zł.

Wpłaty prosimy kierować na:

Piotr Lisiecki, ul. Wiejska 3, Naglady, 11-036 Gietrzwałd

62 8857 1067 3001 0009 8560 0001

Dla nowych prenumeratorów w prezencie elegancki segregator do archiwizowania czasopism oraz Katalog Firm Drobiarskich.

 

 
Hodowca Drobiu 5/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1. Fizjologiczne podstawy żywienia ptaków reprodukcyjnych

2. Sterowanie aktywnością mikroflory jelitowej

3. Kokcydiostatyki ziołowe i ich skuteczność

4. Znaczenie w żywieniu drobiu nasion roślin oleistych

5. Wpływ dodatku inuliny na wyniki produkcyjne brojlerów

6. Kwasy tłuszczowe a produkty drobiarskie

7. Wpływ dobrostanu na wyniki produkcyjne drobiu rzeźnego

8. Poprawa zapłodnienia w reprodukcyjnym stadzie kur mięsnych poprzez wymianę kogutów

9. Enteropatie jelitowe u drobiu

 
Hodowca Drobiu 4/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1. Rosnąca rola dobrostanu zwierząt i potencjalne korzyści dla producentów drobiu

2. Czy dobrostan jest kluczem do światowego rynku drobiarskiego?

3. Motywowanie pracowników fermy drobiu

4. Znaczenie nasion roślin strączkowych grubonasiennych w żywieniu drobiu

5. Preparat lizozymowy z białka jaj w żywieniu brojlerów

6. Metody badań laboratoryjnych w rozpoznawaniu chorób drobiu

7. Aflatoksyny – zagrożenie czyhające w ziarnach zbóż

8. Etiologia zakażeń wywołanych Enterobacteriaceae

9. Wpływ podawania CreAMINO® przepiórkom typu mięsnego na ich cechy reprodukcyjne oraz wydajność ich potomstwa

10. Żywienie i utrzymanie młodych gęsi rzeźnych

11. Odchów kaczek rzeźnych

12. Sprawa Hodowcy! Kto zawinił? A kto musi zapłacić?

Cena rocznej prenumeraty miesięcznika Hodowca Drobiu wynosi 95 zł.

Wpłaty prosimy kierować na:

Piotr Lisiecki, ul. Wiejska 3, Naglady, 11-036 Gietrzwałd

62 8857 1067 3001 0009 8560 0001

Dla nowych prenumeratorów w prezencie elegancki segregator do archiwizowania czasopism oraz Katalog Firm Drobiarskich.

Zamówienia: http://www.portalhodowcy.pl/sklepik/prenumerata

 
Hodowca Drobiu 3/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1.Produkcja w Polsce nasion roślin strączkowych grubonasiennych z przeznaczeniem na pasze

2.Zaburzenia termoregulacji oraz patologia układu krążenia

3.Attapulgit: unikalny minerał na lepsze trawienie

4.Jakość ściółki przykłady preparatów poprawiających jej jakość

5.Etiologia kokcydiozy u drobiu

6. Aktualne i przyszłe wyzwania w produkcji zwierzęcej

7.Golpasz S.A. - nowa technologia, nowe receptury, nowa wytwórnia

8.Aspergiloza pochodząca z wylęgarni - jak ją rozpoznać?

9.Wartość dodana przedłuża marce mięsa drobiowego okres trwałości

10.Biegły sądowy czy niezależny lekarz weterynarii?

11.Wartość biologiczna jaj kurzych

 
Hodowca Drobiu 2/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1.Rozdroże ekonomiczne produkcji drobiarskiej

2.Sole kwasu masłowego korzystnie wpływają na integralność jelit

3.Wpływ preparatów ziołowych na jakość mięsa drobiowego

4.Synergizm selenu i witaminy E

5.Wychów kurek w kierunku wysokiej produkcji jaj

6.Jakie dokumenty powinien posiadać waściciel fermy drobiu w swoim gospodarstwie?

7.Substancje bakteriobójcze -  bakteriologia, mechanizm działania, podział, właściwości i zastosowanie w weterynarii cz.2

8.Zakażenia wirusowe u gęsi

9.Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach drobiarskich

 
Hodowca Drobiu 1/2015 PDF Drukuj Email

W numerze:

1.Genomika, nowe narzędzie w genetycznym doskonaleniu drobiu

2.Substancje bakteriobójcze - bakteriologia, mechanizm działania, podział, właściwości i zastosowanie w weterynarii cz.1

3.Enzymy a użytkowanie nieśne kur

4.Korzyści z zastosowania włókna w żywieniu kurcząt brojlerów

5.Skutki niedoboru mikro- i makroelementów

6.Produkcja drobiarska w Polsce. Wybrane zagadnienia

7.Biegunki u drobiu. Czy można poradzić sobie bez antybiotyków?

8.Ładowarka teleskopowa P 32.6 PLUS, P 32.6 L PLUS, P32.6 TOP

9. Profilaktyka - czyli działania zapobiegające wystąpieniu i szerzeniu się chorób

10.Przyczyny kanibalizmu i sposoby jego eliminacji

11.Wpływ grubości skorupy jaj na wylęgowość kurcząt brojlerow

 
Hodowca Drobiu 9/2014 PDF Drukuj Email


 

 

Adres redakcji:
Pro Agricola Sp. z o.o.
11-036 Gietrzwałd

Naglady, ul. Wiejska 3

Redakcja czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.oo - 16.oo
tel. (89) 512 35 13, -14
tel/fax (89) 512 35 15


Dostęp do artykułów na portalu 6 miesięcy po publikacji wersji papierowej.

Tymczasem zapraszamy do zakupu prenumeraty. 

Prenumeratorzy otrzymują kolejne numery wysyłkowo, za pośrednictwem Poczty Polskiej. Prenumeratę można rozpocząć w dowolnym momencie. Dopiero po wpłacie na konto wydawcy rozpocznie się realizacja zamówienia.
Wpłaty należy dokonywać na rachunek:

Pro Agricola Sp. z o.o.
Warmiński Bank Spółdzielczy Jonkowo o/Gietrzwałd

10 8857 1067 3001 0009 8179 0001

 



Artykuł
HD
Prenumerata miesięcznika Hodowca Drobiu + prezent dla nowych prenumeratorów: Segregator
Cena jednostkowa
95.00 zł
Ilość
Rabat
Nie jestem studentem Jestem studentem 50% rabat

 

 

 

 

 

 


 

 

 
Vademecum chorób drobiu rzeźnego PDF Drukuj Email

 

Artykuł
Vademecum
Vademecum chorób drobiu rzeźnego
Cena jednostkowa
30.00 zł
Ilość

 
Katalog Firm Drobiarskich 2014/2015 PDF Drukuj Email

Katalog Firm Drobiarskich 2014/2015

 

 

 



Katalog zawiera pełną informację o rynku drobiarskim w Polsce. Zbiera podstawowe informacje dotyczące działalności 1400 firm z branży: jaja wylęgowe i pisklęta, wyposażenie, agrobudownictwo, pasze, urządzenia do przygotowywania i przechowywania pasz, ściółka, higiena, weterynaria, surowce drobiarskie, ubój, opakowania, transport, utylizacja, ocena jakości, energia, nisze drobiarskie. Oprócz podstawowych danych teleadresowych czytelnik znajdzie w nim pełny asortyment firmy, skalę produkcji, obroty, dodatkowe warunki sprzedaży.

Objętość: 520 stron
Cena: 50 zł, dla prenumeratorów Hodowcy Drobiu oraz Indyka Polskiego bezpłatnie
Koszt pakowania i przesyłki: 5 zł

 

 

Artykuł
Katalog
Katalog Firm Drobiarskich 2014/2015
Cena jednostkowa
50.00 zł
Ilość

 
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Następna > Ostatnie >>

Strona 1 z 110