Copyright 2018

W numerze:

  1. 70-lecie urodzin prof. dr hab. Teresy Majewskiej zasłużonej polskiemu drobiarstwu, cenionej nauczycielki akademickiej
  2. Preparaty eubiotyczne w żywieniu zwierząt Anita Zaworska,Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Andrzej Frankiewicz
  3. Olej z pestek granatu Katarzyna Jankowska
  4. Znaczenie witaminy E w produkcji drobiu Anna Wilkanowska
  5. Biobezpieczeństwo w produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Zapalenie stawów kręgosłupa na tle Enterococcus cecorum Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Wpływ zapylenia pomieszczeń na dobrostan i produkcję drobiu Bartosz Korytkowski
  8. Wpływ programu świetlnego i tempa przyrostu masy ciała na dojrzałość płciową i wydajność kur mięsnych Alina Rachwał
  9. Choroby układu mięśniowo-szkieletowego Oliwia Duszyńska-Stolarska
  10. Czas na izolację Kadri
  11. Kurczęta wolno rosnące – czy znajdzie się dla nich rynek? Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk