Copyright 2017

 W numerze:

  1. Światowa i krajowa produkcja drobiarska, Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Ile tak naprawdę produkujemy mięsa indyczego? Marian Biegański
  3. Zintegrowane działania mogą redukować salmonellę do zera, Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  4. Wartości pokarmowe dodatków paszowych szansą dla rentownej produkcji zwierzęcej, Katarzyna Sartowska
  5. Aktywność enzymatyczna i rola metabolitów w utrzymaniu produkcyjności oraz zdrowia zwierząt, Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Olejki eteryczne w leczeniu i profilaktyce drobiu, Justyna Sokół
  7. Jakość mikrobiologiczna i sterylizacja surowców i pasz, Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska
  8. Skutki niedoboru i nadmiaru energii w paszy, Bartosz Korytkowski
  9. Jaja – ich wartość odżywcza, Zuzanna Wiśniewska, Anita Zaworska
  10. Kształtowanie właściwości funkcjonalnych mięsa drobiowego, Anna Wilkanowska
  11. Specyfikacja zagrożeń zdrowotnych na łańcuchu produkcji drobiarskiej, Oliwia Duszyńska-Stolarska
  12. Zapobieganie kanibalizmowi, Alina Rachwał
  13. XIII Konferencja Młodych Naukowców w zakresie fizjologii i biochemii w żywieniu zwierząt, Anita Zaworska
  14. ZAcode – korzyści zarówno dla użytkowników, jak i producentów, Ziehl-Abegg
  15. Wykaz firm wyposażających fermy drobiu: Avena, Big Dutchman, Chore-Time, Elmak, Energet, Farma, Fermo, Geneu, Hodowca, Hog Slat, Hopex, Indoor, Inwest-Agro, Ja-Ma, Jotafan, Landmeco, Meller Polska, Polnet, Polska Ferma, Sumar, Techeuromont, Tecsisel, Twoja Ferma, Vencomatic, Volito, Verkap Plus
  16. Wykaz producentów pasz dla drobiu: Agrifirm, Agrocentrum, Barbara, Bąkowski, Cargill, Cedrob Pasze, Contractus, Dossche, Ekoplon, Farmer, Ferm-Pasz, Golpasz, Kompasz, Lira, Neorol, Nutripol, Piast, PZZ Wałcz, Solpasz, Tasomix, WS-Trade

 

Dostęp do wszystkich artykułów archiwalnych znajdujących się na naszym portalu jest możliwy po wykupieniu prenumeraty czasopisma.