Copyright 2018

 

W numerze:

  1. Razem czy osobno? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Źródła metioniny w paszy dla kurcząt brojlerów oraz niosek i jej wpływ na produkcję drobiu Teresa Skiba, Magdalena Dymek
  3. Skueczność kokcydiostatyków ziołowych Bartosz Korytkowski
  4. Żywienie kur nieśnych na ściółce i w klatkach Alina Rachwał
  5. Przyczyny nierównomiernego wzrostu ptaków Bartosz Korytkowski
  6. Zastosowanie technik biotechnologicznych w hodowli drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  7. Skuteczność preparatów dezynfekcyjnych w stosunku do Eimeria Katarzyna Socha, Dorota Witkowska
  8. Patomechanizm biegunek u drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Mikroorganizmy w produkcji drobiarskiej - niebezpieczeństwo czyha wszędzie Alina Rachwał
  10. Od 5 lat AVILOG POLSKA stanowi nieodłączną część rynku drobiarskiego w Polsce
  11. Nowoczesne ogrzewanie większe zyski Hodowca
  12. Wpływ warunków przechowywania mięsa na jego jakość Anna Wilkanowska
  13. Mały ptak o dużym potencjale. Krótkie kompendium wiedzy o przepiórkach Jakub Biesek, Honorata Huse-Wesołek