Copyright 2019

HD 11.2018 okl

W numerze:

  1. 100 lat produkcji jaj i mięsa drobiowego w niepodległej Polsce Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Tasomix otwiera najnowocześniejszą fabrykę pasz w Polsce Tasomix
  3. Wysokostrawne, odżywcze, energetyczne Agrolok
  4. Biotransformacja bilogiczna metodą walki z mikotoksynami Jakub Biesek
  5. Badanie mikotoksynw pszenicy Radka Borutova
  6. Nutrigenomika w żywieniu drobiu Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  7. Występowanie inwazyjnej kokcydiozy w stadach brojlerów kurzych Bogumiła Kowalska, Dorota Witkowska
  8. Mykoplazmoza kur nieśnych Anna Wilkanowska
  9. Wpływ długoterminowych czynników przyżyciowych na jakość sensoryczną mięsa Oliwia Duszyńska-Stolarska
  10. Wady mięsa drobiowego Bartosz Korytkowski
  11. Wpływ programu inkubacji na wylęgowość i produkcyjność kurcząt brojerów Alina Rachwał
  12. Deratyzacja i zabezpieczenie ferm przed szkodnikami Katarzyna Jankowska