Drukuj

HD 4.2020 okl

W numerze:

  1. Udział koncernów hodowlanych w rozwoju produkcji brojlerów Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Czosnek i preparaty czosnkowe jako alternatywa dla antybiotykoterapii w stadach brojlerów Oliwia Duszyńska-Stolarska
  3. Potencjał uprawy i wykorzystania bobiku jako komponentu w paszach dla drobiu Marcin Różewicz
  4. Jak osiągać efektywność terapii lekami podawanymi w wodzie do picia? Część I – wstęp do serii artykułów dotyczących optymalizacji terapii lekami podawanymi w wodzie do picia lek. wet. Ad Bakx
  5. Skuteczna bioasekuracja na fermie drobiu Bentley
  6. Szczepienie przeciw E. coli to szansa na zwiększony zysk Monika Olszewska-Tomczyk, Łukasz Banucha
  7. Kryteria UE dotyczące chowu niosek i produkcji jaj Sebastian Wlaźlak, Jakub Biesek, Mirosław Banaszak
  8. Doskonalenie jakości jaj konsumpcyjnych Bartosz Korytkowski
  9. Podstawowe założenia biogospodarki w produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska
  10. Immunomodulacyjna rola antybiotyków Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Najważniejsze problemy zdrowotne u gęsi w mojej praktyce weterynaryjnej, cz. 1 Mariusz Krawczyński

 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ