Strefa Drób

Aktualne wymagania względem surowców pochodzenia drobiowego

Sebastian Wlaźlak, Jakub Biesek, Mirosław Banaszak; Katedra Hodowli Zwierząt, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt, UTP w Bydgoszczy

 

Polska jest czołowym producentem surowców pochodzenia drobiowego w Unii Europejskiej i na świecie, liderem w produkcji mięsa drobiowego i siódmym krajem pod względem ilości wyprodukowanych jaj w UE. W produkcji pierza nasz kraj klasyfikuje się na trzecim miejscu w rankingu światowym, zaraz po Rosji i Chinach. Pozyskiwanie surowców drobiarskich powinno opierać się o aktualne wymagania krajowe i międzynarodowe, których prawidłowa realizacja przyczynia się do uzyskania produktu wysokiej jakości.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.