Copyright 2018

W numerze:

  1. Fizjologiczne podstawy żywienia ptaków reprodukcyjnych Oliwia Duszyńska-Stolarska
  2. Sterowanie aktywnością mikroflory jelitowej Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras
  3. Kokcydiostatyki ziołowe i ich skuteczność Bartosz Korytkowski
  4. Znaczenie w żywieniu drobiu nasion roślin oleistych Joanna Marć-Pieńkowska
  5. Wpływ dodatku inuliny na wyniki produkcyjne brojlerów Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Kwasy tłuszczowe a produkty drobiarskie Alina Rachwał
  7. Wpływ dobrostanu na wyniki produkcyjne drobiu rzeźnego Anna Wilkanowska
  8. Poprawa zapłodnienia w reprodukcyjnym stadzie kur mięsnych poprzez wymianę kogutów Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  9. Enteropatie jelitowe u drobiu. Beztlenowce rodzaju Clostridium - kiedy mogą stać się naprawdę groźne? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Quo vadis polskie drobiarstwo? Cargill
  11. Liczy się uczciwość wobec klienta - Rozmowa z Mirosławem Bodkiem, dyrektorem Cedrob Pasze Cedrob Pasze
  12. Wybrane determinanty spożycia mięsa drobiowego Anna Wilkanowska
  13. Postępowanie w przypadku sporu między dostawcą a producentem drobiu redakcja