Drukuj

 

W numerze:

  1. Paradoksy w chowie stad reprodukcyjnych kur mięsnych Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Groch w żywieniu drobiu Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  3. Wybrane bioaktywne dodatki żywieniowe i ich wpływ na jakość mięsa drobiowego Anna Wilkanowska
  4. Do Grecji i na Kanary polecisz za Biodolary BioPoint
  5. Dyskusja nad jajem ekologicznym Joanna Marć-Pieńkowska
  6. Wpływ masy jaja na wylęgowość, wielkość pisklęcia, tempo wzrostu i wykorzystanie paszy Alina Rachwał
  7. Prawidłowe odkażanie powierzchni inwentarskiej Ireneusz Stachowiak
  8. Chondrodystrofie kości brojlerów Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Osiemnastka w Zakopanem Piotr Lisiecki
  10. 20 lat jak jeden dzień! Wipasz
  11. Wavin Tempower System ogrzewania podłogowego w kurnikach Wavin Polska S.A.
  12. Kaczka krzyżówka jako surowiec drobiarski  Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz
  13. Padł rekord w Szepietowie Katarzyna Jamiołkowska, Anna Fatyga
  14. Klienci Cargilla nagrodzeni w Szepietowie
  15. Kapłon w trzech odsłonach Cz. II. Kastracja ptaków – kapłonowanie Magdalena Zawacka
  16. „Najpiękniejsze kury świata” Wystawa kur rasowych, 17-18 maja 2014 Dariusz Krawczyk