Copyright 2017

 W numerze:

  1. Niekorzystny wpływ zjełczałych tłuszczów dla drobiu, Wojciech Grudzień
  2. Rozwiązywanie problemów na fermie przy użyciu preparatów ziołowych, Bartosz Korytkowski
  3. Ile urzędników powinno kontrolować bezpieczeństwo żywności – pięć czy jeden? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  4. Wagi automatyczne na fermach Sylwia Łojewska, Dorota Witkowska
  5. Substancje antyodżywcze w paszach problem dla zwierząt monogastrycznych, Anita Zaworska
  6. Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia, Kompasz
  7. Witamina C (kwas L-askorbinowy) diabeł tkwi w szczegółach, Katarzyna Jankowska
  8. Aminokwasy rozgałęzione w żywieniu brojlerów, Evonik
  9. Skuteczność dezynfekcji w warunkach niskich temperatur zimowych miesięcy, Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Współpraca Cargill i Res-Drob szybko się rozwija
  11. Nowy fitogeniczny dodatek paszowy poprawiający zdrowotność ptaków, Katarzyna Sartowska
  12. Stres socjalny u kur niosek, Marcin Różewicz
  13. Walory mięsa kapłonów, Anna Wilkanowska
  14. Dlaczego ściółka musi być dobrej jakości? Antonina Wysocka
  15. Drobiarstwo łączy pokolenia, Hubbard Polska
  16. Centralne Targi Rolnicze – impreza dla rolników i przedsiębiorców, Katarzyna Markowska
  17. Wykaz firm wyposażających fermy drobiu: Avena, Big Dutchman, Chore-Time, Elmak, Energet, Farma, Fermo, Geneu, Hodowca, Hog Slat, Hopex, Indoor, Inwest-Agro, Ja-Ma, Jotafan, Landmeco, Meller Polska, Polnet, Polska Ferma, Sumar, Techeuromont, Tecsisel, Twoja Ferma, Vencomatic, Volito, Verkap Plus
  18. Wykaz producentów pasz dla drobiu: Agrifirm, Agrocentrum, Barbara, Bąkowski, Cargill, Cedrob Pasze, Contractus, Dossche, Ekoplon, Farmer, Ferm-Pasz, Golpasz, Kompasz, Lira, Neorol, Nutripol, Piast, PZZ Wałcz, Solpasz, Tasomix, WS-Trade