Strefa Drób

Wśród państw członkowskich UE Polska znajduje się w pierwszej dziesiątce krajów pod względem produkcji drobiarskiej. Produkcja jaj konsumpcyjnych w kraju stanowi 8,5% całkowitej produkcji w państwach UE i wynosiła: w 2007 r. – 8,4 mld szt., w 2010 r. – 10,1 mld szt., w 2011 – 9,3 mld szt. Wielkość eksportu jaj systematycznie wzrastała od 1,7 mld sztuk w 2007 r. do 3,1 mld sztuk w 2011 r. Wartość eksportu jaj w 2011 r. wynosiła 150,5 tys. euro.

 

 

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.