Copyright 2019

W numerze:

  1. Specyfika żywienia loch w poszczególnych okresach cyklu rozpłodowego Laktacja – cz. III Dorota Bugnacka
  2. Możliwości i ograniczenia wykorzystania pełnotłustych nasion soi w żywieniu trzody chlewnej Marcin Różewicz
  3. Strawność krajowych źródeł białka roślinnego Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  4. Stres cieplny u świń. Co można zrobić, aby nie stracić? Katarzyna Piotrowska
  5. Zarządzanie rozrodem świń – praktyczne wskazówki Krzysztof Karpiesiuk
  6. Zwalczanie much w obiektach inwentarskich Izabela Nieciecka, Dorota Witkowska
  7. Sucha dezynfekcja w trosce o zdrowotność stada Katarzyna Łagowska
  8. Najważniejsze choroby bakteryjne świń Andrzej Bochniak
  9. Wrodzona rozkroczność nóg u prosiąt Andrzej Bochniak
  10. 10000 kamizelek odblaskowych już rozdanych LNB
  11. Wpływ drożdży piwnych Leiber na system odpornościowy zwierząt monogastrycznych Andrzej Sobieraj
  12. Tuczarnie na głębokiej ściółce. Wady i zalety Rodian Pawłowski
  13. Polimorfizm genu miostatyny (MSTN) u trzody chlewnej Anna Wilkanowska
  14. Ekologiczny chów świń na wolnym wybiegu Wanda Milewska
  15. Innowacyjny system chłodząco-grzewczy w chlewni Robert Szulc