Copyright 2019

 

W numerze:

  1. Co warto wiedzieć o ASF? 
  2. Bakterie probiotyczne chroniące prosięta przed chorobotwórczymi bakteriami Coli i Clostridium oraz poprawiające efektywność żywienia Anita Zaworska
  3. Znaczenie wybranych dodatków paszowych w żywieniu trzody chlewnej Anna Wilkanowska
  4. Zdrowotne konsekwencje najczęstszych niedoborów żywieniowych Andrzej Bochniak, AgnieszkaWilczek-Jagiełło
  5. Żywienie na mokro Elwira Fiedorowicz-Szatkowska
  6. Drożdże piwne Leiber jako dodatek paszowy ograniczający toksyczne działanie mikotoksyn w żywieniu trzody chlewnej dr inż. Andrzej Sobieraj
  7. Kiszone wilgotne ziarno kukurydzy w żywieniu świń Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka, Władysław Brejta
  8. Dyzenteria świń Małgorzata Horecka
  9. Prosięta z importu. Na co należy zwrócić uwagę decydując się na ich zakup? Katarzyna Łagowska
  10. Technologie ogrzewania chlewni Rodian Pawłowski
  11. Mini kompendium na temat stanu sztucznego unasieniania trzody chlewnej i jakości nasienia knura, część 1 Magdalena Czubaszek
  12. Aerozole w terapii i profilaktyce chorób zwierząt Karol Kotowski
  13. Cholesterol w mięsie wieprzowym Katarzyna Łagowska
  14. Choroba obrzękowa prosiąt Wanda Milewska
  15. Wpływ systemu żywienia tuczników na jakość mięsa Anna Wilkanowska