Copyright 2019

W numerze:

  1. Wartość pokarmowa nasion soi z upraw krajowych Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Tomasz Kołata
  2. Wpływ warunków chowu na wyniki tuczu Dorota Bugnacka
  3. Temperatura otoczenia a wyniki produkcyjne Damian Kulągowski, Dorota Witkowska
  4. Sucha dezynfekcja w chlewni Izabela Nieciecka, Dorota Witkowska
  5. Lekarz weterynarii jako menedżer stada na fermie wielkotowarowej Katarzyna Jankowska
  6. Locha w dobrej kondycji w świetle zmieniających się wymagań fizjologii Wanda Milewska
  7. Monitoring serologiczny – ważne narzędzie do kontroli zdrowia świń w stadzie Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Co Brexit może oznaczać dla brytyjskiego przemysłu trzody chlewnej? Stuart Lumb
  9. Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu Wolf System
  10. Pleuropneumonia świń Karol Kotowski
  11. Zmiany i wady jakościowe mięsa Zuzanna Wiśniewska, Anita Zaworska
  12. Newsy z TECH PORC November/December 2016 Philippe Caldier
  13. Jak uzyskać zadowalające wyniki w odchowie prosiąt? Elwira Fiedorowicz-Szatkowska