Copyright 2019

W numerze:

  1. Nowe odmiany żyta w żywieniu świń Anita Zaworska
  2. Naturalne pobudzanie oporności świń za pomocą fitogenicznych dodatków paszowych Katarzyna Pietrzkiewicz
  3. Kwas mlekowy i maślan sodu w żywieniu trzody chlewnej Katarzyna Jankowska
  4. Drożdże w żywieniu trzody chlewnej Bartosz Korytkowski
  5. Stres cieplny w okresie laktacji Rodian Pawłowski
  6. Znaczenie postępu naukowego w zakresie ochrony zdrowia świń Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Mochom wstęp wzbroniony Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  8. Krzyżowanie ras trzody chlewnej Dorota Bugnacka
  9. Wskaźniki mikroklimatu jako element dobrostanu w produkcji świń Marek Babicz, Marcin Hałabis
  10. Najczęściej spotykane anomalie genetyczne świń Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Wpływ stresu na zdrowotność i wyniki produkcyjne Anna Wilkanowska
  12. Efektywność rozrodcza loch Karol Kotowski, Ewa Kotowska
  13. Świnia domowa - biologiczny inkubator ludzkich narządów Marek Babicz
  14. Energooszczędność w chlewni Recticel Izolacje
  15. Konferencja Narodowy Dzień Świni: o czym była mowa?