Copyright 2019

W numerze:

  1. Źródła białka w żywieniu prosiąt Anita Zaworska, Zuzanna Wiśniewska
  2. Dlaczego nie wykorzystujemy postępu hodowlanego Wanda Milewska
  3. Stres cieplny u loch Urszula Kołosowska, Robert Szulc
  4. Dostępność na rynku materiałów krajowych białkowych materiałów paszowych. Wielkość upraw w Polsce, ceny skupu i zakupu, jakość materiału Anita Zaworska
  5. Metody ograniczania much w chlewni Maciej Kucharski
  6. Woda i jej znaczenie w chowie trzody chlewnej Rodian Pawłowski
  7. Problemy i perspektywy szczepień Zdzisław Gliński
  8. Utylizacja zwierząt na miejscu elementem skutecznej bioasekuracji! Wojciech Dubiński
  9. Streptokokoza świń Karol Kotowski
  10. Niebezpieczeństwo kryjące się w endotoksynach Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Wieprzowina jako źródła żelaza w diecie człowieka Katarzyna Pietrzkiewicz
  12. Historia pewnej fermy świń na Jamajce Stuart Lumb