Copyright 2019

HTCH 9 10.2018 okl

W numerze:

  1. Naturalne substancje przeciwbakteryjne - probiotyki, zioła Karol Kotowski
  2. XXIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa nt. zdrowia świń w Puławach Elwira Fiedorowicz-Szatkowska, Katarzyna Markowska
  3. Przestrzeganie zasad bioasekuracji w gospodarstwach utrzymujących świnie Krzysztof Karpiesiuk, Barbara Jarocka, Anna Woźniakowska
  4. Wpływ potencjału genetycznego trzody chlewnej na jakość mięsa Jessica Stawicka
  5. Behawior świń jako ważny wskaźnik dobrostanu Marek Babicz 
  6. Danish Genetics - nowy duński globalny gracz w sektorze hodowli świń dr Robert Burek
  7. Najsłabsze prosięta w miocie - jak je ratować i czy warto to robić "za wszelką cenę"? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Czynniki wpływające na wydajność rozrodczą loch Anna Wilkanowska
  9. Technologie ogrzewania na fermie z wykorzystaniem odnawialnych źródeł energii: pompy ciepła Przemysław Marek
  10. Systemy alarmowe na fermie trzody chlewnej Katarzyna Jankowska
  11. Claude Nocquard "Dumny z bycia niezależnym i blisko konsumenta" Philippe Caldier
  12. Pora na II edycję Agro Days. Dni Hodowcy De Heus