Copyright 2020

HTCH 5 6.2020 okl

W numerze:

  1. Gorący temat: Jak nie tracić w czasie upałów? Vetlines
  2. Możliwości zastosowania produktów rzepakowych w mieszankach pełnoporcjowych dla różnych grup produkcyjnych trzody chlewnej Dorota Bugnacka
  3. Wpływ COVID-19 na rynek wieprzowiny w Polsce Rodian Pawłowski
  4. Produkcja świń w UE Rodian Pawłowski
  5. Energooszczędność w chlewni dzięki płytom RECTICEL Recticel Izolacje
  6. Redukcja emisji amoniaku jest możliwa. Przykłady z gospodarstw duńskich Marek Wróbel
  7. Hierarchia w stadzie świń Tworzenie i następstwa produkcyjne Marek Babicz, Kinga Kropiwiec, Magdalena Napieracz
  8. Afrykański pomór świń (ASF) a masowy odstrzał dzików Grzegorz Jaworski
  9. Świnia domowa jako model w badaniach biomedycznych Jarosław Woliński, Blanka Seklecka, Kateryna Pierzynowska, Stefan Grzegorz Pierzynowski
  10. Automatyczny pomiar temperatury w chlewni Robert J. Szulc
  11. Jak osiągać efektywność terapii lekami podawanymi w wodzie do picia? Część II – jakość wody w kontekście optymalizacji terapii lekami podawanymi w wodzie do picia Ad Bakx
  12. Stres cieplny – strata, na którą nie możemy sobie pozwolić Robert Burek
  13. Walka z muchami Michał Boćkowski
  14. Wykorzystanie energii słonecznej na fermach trzody chlewnej Przemysław Marek
  15. Cirkowirusy świń Katarzyna Podgórska

Kup ten numer - 13 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

 

 

 

ARCHIWUM

f t g