Copyright 2018

HTCH 1 2.2018 okl

W numerze:

  1. Mleko uzupełniające dla prosiąt dlaczego wartos stosować i jak wybrać najlepszy produkt? dr Robert Burek
  2. Badanie zawartości mikotoksyn w pszenicy zebranej w Polsce w 2017 r. Radka Borutova
  3. Pasze mające wpływ na smak wieprzowiny Anna Wilkanowska
  4. Wieprzowina z wartością dodatnią Katarzyna Pietrzkiewicz
  5. Możliwości poprawy płodności i plenności świn Kamil Siatka
  6. Genetyka - ważny czynnik wpływający na opłacalność produkcji wieprzowiny Wanda Milewska
  7. Poprawa zdrowotności stada - elementem decydującym o kokurencyjności produkcji świń Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Jak poprawić cechy tuszy i jakości mięsa? Delacon
  9. Najczęstsze przyczyny okołoporodowej śmiertelności prosiąt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Stado wolne, a może stado stabilne pod względem określonych chorób zakaźnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Selekcja genomowa świń Alicja Mizera
  12. "Współczesny rozród zwierząt gospodarskich" czyli relacja ze styczniowej konferencji Alicja Mizera
  13. Znaczenie rodzimych ras trzody chlewnej Marek Babicz, Jakub Kalinowski
  14. Czy możliwe jest określenie jak czynniki środowiskowe wpływają na choroby układu oddechowego u świń rosnących? PROHEALTH
  15. V Pomorskie Forum Trzodiarskie Nieżychowice, 2017
  16. II Centralne Targi Rolnicze w warszawskim Nadarzynie za nami
  17. Zbliżający się ASF to sprawdzian poziomu bioasekuracji ferm dla hodowców z woj. kujawsko-pomorskiego Katarzyna Markowska

 

 

 

 

ARCHIWUM