Copyright 2017


 

 

W numerze:

  1. Źródło białka w żywieniu trzody chlewnej Anna Wilkanowska
  2. Ziarno zbóż w żywieniu trzody chlewnej Anna Wilkanowska
  3. Współpraca z Cedrob S.A. w zakresie hodowli trzody chlewnej Elwira Fiedorowicz-Szatkowska
  4. Do czego służą i na co wpływają wskaźniki produkcyjne FCR i FI? Rodian Pawłowski
  5. Skuteczny odchów Czyli o tym jak zwiększyć przeżywalność prosiąt do odsadzenia Dorota Bugnacka
  6. Efektywność rozrodcza loch Wanda Milewska
  7. Efektywność dezynfekcji w niskich temperaturach Małgorzata Horecka
  8. Afrykański pomór świń – stan aktualny oraz podstawowe zasady zabezpieczania przed tą chorobą Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Programy monitorowania i zwalczania chorób zakaźnych świń oraz dzików Henryk Maciołek
  10. Zespół chorobowy układu oddechowego czyli Porcine Respiratory Disease Conplex – PRDC Małgorzata Horecka
  11. Pasożyty trzody chlewnej Katarzyna Jankowska
  12. Materiał genetyczny do tuczu a jakość wieprzowiny Marek Babicz, Marcin Hałabis