Copyright 2017

 

W numerze:

  1. Eubiotyki nowa generacja dodatków paszowych dla świń Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  2. Prebiotyki – niezbędne składnik i prawidłowego żywienia Elwira Fiedorowicz-Szatkowska
  3. UPAŁY negatywny wpływ na organizm zwierzęcy Rodian Pawłowski
  4. Techniczne i żywieniowe metody minimalizacji stresu cieplnego u świń Katarzyna Łagowska
  5. Sytuacja na światowym i europejskim rynku trzody chlewnej w tabelach Komisji Europejskiej Tomasz Sakowski
  6. Kontrola stężenia gazów w chlewni Katarzyna Jankowska
  7. Zastosowanie szczepionek atenuowanych w walce z PRRS Andrzej Bochniak, Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Choroby warchlaków z importu Wanda Milewska
  9. Bronchopneumonia świń – przyczyny i zapobieganie Karol Kotowski
  10. XXI Międzynarodowa Konferencja Naukowa w Puławach Elwira Fiedorowicz-Szatkowska
  11. Dzikie świnie Azji i Afryki, cz. 2 Zuzanna Wiśniewska, Anita Zaworska
  12. Jako żywić kulejącą hodowlę trzody chlewnej? Tomasz Kodłubański