Copyright 2017

 

 

W numerze:

 

  1. Źródła białka zwierzęcego w paszach dla świń Krzysztof Karpiesiuk, Anna Woźniakowska
  2. Ekstruzja – zabieg poprawiający strawność surowców paszowych Rodian Pawłowski
  3. Fitobiotyki – naturalne bioaktywne związki poprawiające wyniki produkcyjne zwierząt Anita Zaworska
  4. Stężenie hemoglobiny we krwi prosiąt to dobry wskaźnik anemii Dorota Bugnacka
  5. Klasyczny oraz afrykański pomór świń Henryk Maciołek
  6. Szkodniki magazynowe zbóż Izabela Nieciecka, Dorota Witkowska
  7. Mikroklimat w chlewni a zdrowotność stada Katarzyna Jankowska
  8. Skażenie surowców paszowych mikotoksynami Marcin Różewicz
  9. Postępowanie z prosiętami po odsadzeniu Wanda Milewska
  10. Endemiczny charakter biegunek wywoływanych przez Coronavirus. Rola i porównanie zakażeń TGE i PED Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Owrzodzenia żołądka świń – problem ferm wielkotowarowych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  12. Znaczenie badania poubojowego i sekcyjnego dla oceny statusu zdrowotnego stada świń Karol Kotowski
  13. Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu Wolf System
  14. Program optymalizacyjny – racjonalne zarządzanie kosztami pasz OptiPasz
  15. IV Pomorskie Forum Trzodziarskie Borzechowo, 2016 Katarzyna Markowska
  16. Centralne Targi Rolnicze – impreza dla rolników i przedsiębiorców Katarzyna Markowska