Drukuj

W numerze:

  1. Genetyczne podstawy hodowli indyków Oliwia Duszyńska
  2. Wskaźniki hematologiczne i biochemiczne krwi Oliwa Duszyńska-Stolarska
  3. Fityniany i fitaza to więcej niż mineralne możliwości Rob ten Doeschate, Maciej Bochenek
  4. Jak sobie radzić ze stresem cieplnym? lek. wet. Andrzej Nakielski
  5. Znaczenie selenu w żywieniu Anna Wilkanowska
  6. Kanibalizm wśród indyków Bartosz Korytkowski
  7. Bezwględna walka z owadami na fermie Katarzyna Jankowska
  8. Konsekwencje zakażenia indyków adenowirusem typu II Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Zmiany w organizacji produkcji mięsa indyczego w USA Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  10. Zmiany związane z pozwoleniami zintegrowanymi dla hodowli i chowu drobiu Agnieszka Wiecka
  11. Integracyjnie z producentami indyka rzeźnego Cezary Jankowski
  12. Jubileusz 80-lecia urodzin prof. dr hab. Andrzeja Farugi, dr h. c. – nestora drobiarstwa w Polsce oraz prof. dr hab. Romana Bochno – cenionego specjalisty z zakresu doświadczalnictwa zootechnicznego Dariusz Minakowski, Katarzyna Markowska
  13. Energooszczędność w budynkach do hodowli drobiu Recticel Izolacje
  14. Utylizacja odpadów zwierzęcych na miejscu? Teraz to możliwe! Wojciech Dubiński