Copyright 2019

 

 W numerze:

  1. Ile tak naprawdę produkujemy mięsa indyczego? Marian Biegański
  2. Światowa i krajowa produkcja drobiarska Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  3. Wywiad z Wiliamem Alexandrem, przedstawicielem serwisu technicznego Hybrid Turkeys, Produkcja indyków bez antybiotyków jest możliwa! Katarzyna Markowska
  4. Centralne Targi Rolnicze – impreza dla rolników i przedsiębiorców Katarzyna Markowska
  5. Kluczowe znaczenie dezynfekcji w produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Olejki eteryczne w leczeniu i profilaktyce drobiu Justyna Sokół
  7. Ogrzewanie podłogowe na fermach Sylwia Łojewska, Dorota Witkowska
  8. Mikrobiom przewodu pokarmowego Bartosz Korytkowski
  9. Mocne kości u drobiu – ocena wpływu wybranych czynników żywieniowych i infekcyjnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Kwas masłowy i maślan sodu, w produkcji drobiu rzeźnego Katarzyna Jankowska
  11. Kontrola wskaźników produkcyjnych na fermie Marcin Różewicz
  12. Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia Kompasz
  13. Czynniki kształtujące jakość sensoryczną mięsa indyków Anna Wilkanowska
  14. Niekorzystny wpływ, zjełczałych tłuszczów dla drobiu Wojciech Grudzień
  15. Metody zwalczania, i monitorowania szkodników Oliwia Duszyńska-Stolarska
  16. Rynek indyczy w Polsce I konferencja Akademii Indyka
  17. Systemy odchowu piskląt indyczych Ewa Chociłowicz