Copyright 2019

IP64 3.2018 okl

 W numerze:

  1. Oczekiwania konsumentów Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  2. Mikrobiom układu pokarmowego Maciej Kucharski
  3. Ocena wpływu stosowania preparatu synbiotycznego Propoul na poprawę kondycji zdrowotnej, parametrów produkcyjnych i redukcję ilości stosowanych antybiotyków w stadach indyków rzeźnych Andrzej Gaweł, Piotr Rachwalski, Kamila Bobrek
  4. Biotransformacja biologiczna metodą walki z mikotoksynami Jakub Biesek
  5. Lipidoza u indyczek rzeźnych Iwona Stolarska
  6. Znaczenie wody w hodowli indyczej Grelavi
  7. Ptaszyniec kurzy groźny również dla indyków Ewelina Kaźmierczak, Dorota Witkowska
  8. Genetyczne i środowiskowe czynniki wpływające na wzrost indyków Bartosz Korytkowski
  9. Rozkład temperatur w budynku inwentarskim Katarzyna Jankowska
  10. Chondrodystrofie indyków czyli zaburzenia kostnienia śród chrzęstnego - przyczyny i zapobieganie Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Muszle morskie jako dodatkowe organiczne źródło wapnia i nie tylko! Kompasz
  12. Wodobrzusze w stadach drobiu Anna Wilkanowska
  13. Pora na II edycję Agro Days. Dni Hodowcy 
  14. Oświetlenie LED GrowBooster w przemysłowej produkcji drobiu - oszczędność energii i produkcyjność stada Michał Paszkowiak 
  15. Zwalczanie i monitorowanie szkodników na fermie Oliwia Duszyńska-Stolarska