Copyright 2017

W numerze:

1. Całe ziarno pszenicy w żywieniu indyków rzeźnych - Teresa Majewska

2. Zależność pomiędzy żywieniem indyków a wodochłonnością mięsa - Anna Wilkanowska

3. Sole kwasu masłowego korzystnie wpływają na integralność jelit - Katarzyna Jankowska

4. Przyczyny zatruć u drobiu - Oliwia Duszyńska-Stolarska

5. Czynniki wpływające na udział mięśni piersiowych w tuszce indyka - Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

6. Grypa ptaków - Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

7. Rośnie produkcja indyków - Marian Biegański

8. Jeden z najważniejszych czynników decydujących o sukcesie w hodowli indyka - Akademia Indyka

9. Aspergiloza pochodząca z wylęgarni – jak ją rozpoznać? - Agnieszka Wilczek-Jagiełło

 10. Na co warto zwrócić uwagę przy wyborze dostawcy gazu płynnego? - Novatek

11. Wilgotność oraz poziom CO2 w indyczniku jako wskaźniki oceny wentylacji - Bartosz Korytkowski

12. Możliwość kontroli populacji much na fermie - Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka

13. Postępowanie w przypadku sporu między dostawcą paszy lub piskląt a producentem drobiu - redakcja

14. Jakie dokumenty powinien posiadać właściciel fermy drobiu w swoim gospodarstwie? - Agnieszka Wilczek-Jagiełło

15. Biegły sądowy czy niezależny lekarz weterynarii? - Wojciech Grudzień

16. Seminarium hodowli indyka – najważniejsze zagadnienia dotyczące utrzymania stad rodzicielskich oraz higieny - Wojciech Grudzień

17. Quo vadis polskie drobiarstwo? - Cargill

18. Energooszczędna wentylacja dla drobiu - Inwest Agro

19. Indyk z grilla

20. Ceny skupu żywca indyczego

 

Cena rocznej prenumeraty kwartalnika Indyk Polski wynosi 60 zł.

Wpłaty prosimy kierować na:

Piotr Lisiecki, ul. Wiejska 3, Naglady, 11-036 Gietrzwałd

62 8857 1067 3001 0009 8560 0001

Dla nowych prenumeratorów w prezencie elegancki segregator do archiwizowania czasopism oraz Katalog Firm Drobiarskich.

Zamówienia: kliknij tutaj