Hodowca Bydła 12/2016

W numerze:

  1. Dodatki paszowe wpływające na wydajność i skład chemiczny mleka Józef Krzyżewski
  2. Kwasy humusowe jako dodatek paszowy dla bydła Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska
  3. Czy śruta rzepakowa może zastąpić soję w żywieniu krów? Wojciech Karolewski
  4. Dodatki paszowe „Agroyeast” Andrzej Szopiński, Bartłomiej Podpora
  5. Kondycja ciała krów mlecznych w okresie okołoporodowym Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  6. Nowoczesne rozwiązania w udoju krów Michał Boćkowski
  7. Czy wiemy wszystko o doju… automatycznym Stanisław Bogumił Winnicki, Joanna Aert
  8. Chora ćwiartka wymienia – i co dalej? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. 70 lat pracy hodowlanej nad doskonaleniem bydła mlecznego w Polsce Jerzy Żółkowski, Wiesław Świderek
  10. Dlaczego Drzymałowie mieszkali w wozie? Henryk Pawlak
  11. Żywienie cieląt ras mięsnych po odsadzeniu od matek Krzysztof Bilik
  12. Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce w ostatnich latach Anna Wilkanowska
  13. Wołowina z Polski ma szansę poza Unią
  14. Ograniczyć czynniki stresogenne przed ubojem bydła Katarzyna Jankowska
  15. Zamieralność zarodków – jak wpływa na płodność? Dawid Sobociński
  16. Wolf-System Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
  17. Wektory i choroby wektorowe bydła Zdzisław Gliński
  18. Nowości EuroTier 2016

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ