Hodowca Bydła 7-8/2015

 

W numerze:

  1. Drożdże Saccharomyces cerevisiae w żywieniu bydła Adam Mirowski
  2. Dobrostan bydła w różnych systemach żywienia Wojciech Neja
  3. Potas – nadmiar i niedobór szkodzi krowom Ryszard Kujawiak, Michał Palicki
  4. Poprawiamy odchów cieląt Karol Kotowski
  5. Bydło simentalskie – rasa dwustronnie użytkowa dająca dużo mleka, a w kryzysie niskich cen poratuje bardzo dobrą mięsnością Tomasz Sakowski
  6. Letnie zapalenie wymienia Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  7. Laminitis skutek błędów żywieniowych Katarzyna Walkowiak
  8. Postęp i prezentacja osiągnięć w hodowli zwierząt oraz innowacji w rolnictwie XXII Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych i Dni z Doradztwem Rolniczym, Szepietowo 2015 r. Dariusz Minakowski, Katarzyna Markowska
  9. Małe sieczkarnie do zbioru kukurydzy Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  10. Kukurydza flint i dent – różnice i wykorzystanie Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
  11. Opas intensywny czy ekstensywny? Maciej Adamski, Agnieszka Frydrych-Gierszewska
  12. Pasze stosowane w opasie bydła Krzysztof Bilik
  13. Ekologiczny chów bydła mięsnego Piotr Wójcik
  14. ProOptiBeef - podsumowanie

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ