
HODOWCA BYDŁA
Numer: 1/2025
ISSN 1732-1921
Artykuły:
- Potencjał roślin bobowatych na użytkach zielonych
Marta Borsuk-Stanulewicz, Cezary Purwin - Zakiszanie biomasy konopnej na cele energetyczne i paszowe
Barbara Wróbel - System udojowy jest jak organizm człowieka – odkryj klucz do zdrowia stada i jakości mlekaPrzeczytaj cały
Paweł Panasiuk - Związek między wydajnością w pierwszej laktacji a dalszą użytkowością krów
Mariusz Bogucki - Czucie eksteroreceptywne – czyli droga komunikacji krowy ze światem zewnętrznym
Iwona Ałtyn - Terapia stanów zapalnych gruczołu mlekowego – przeszłość, teraźniejszość i przyszłość
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Czynniki środowiskowe wpływające na występowanie kulawizn u krów mlecznych
Piotr Stanek, Paweł Żółkiewski - Laktoza w mleku – obecny stan wiedzy
Anna Wilkanowska - Dexter – najmniejsza rasa bydła
Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk - Zarządzanie odsadzaniem cieląt w stadzie bydła mięsnego
Bartosz Bigorowski, Mikołaj Ciaciuch - Zimowe utrzymanie bydła mięsnego w gospodarstwach uczestniczących w działaniu „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych”
Agata Karpowicz, Piotr Wójcik
Aktualności branżowe:*
- Ceny skupu mleka i sprzedaży produktów mleczarskich
- Handel mlekiem w trzech kwartałach 2024 roku
- Produkcja mleka w krajach UE
- Ceny skupu bydła rzeźnego w Polsce
- Handel mięsem wołowym w trzech kw. 2023 i 2024 roku
- Ceny mleka w krajach UE
- Ceny skupu młodego bydła rzeźnego w krajach UE
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
14 zł
14 zł
Kup prenumeratę
150 zł
150 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych
GRATIS!