Archiwum

Hodowca Trzody Chlewnej 3-4/2022

Drukuj

HTCH 3 4 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce, Ceny trzody chlewnej w krajach UE, Handel mięsem wieprzowym, Handel żywymi świniami, Ceny materiałów paszowych, Produkcja mięsa wieprzowego w UE, Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Amirap Standard bezpieczny komponent białkowy Agrolok
  2. Błędy żywieniowe w chowie świń Eugeniusz R. Grela
  3. Tlenek cynku – a co w zamian? Marcin Sońta, Miranda Sońta
  4. Pasze roślinne – zastąpienie białka pochodzenia zwierzęcego w żywieniu prosiąt bez uszczerbku dla ich zdrowia i produktywności Diego Navarro - cały artykuł
  5. Dokarmianie osesków – cz. II Dorota Bugnacka
  6. Aktualne problemy w hodowli świń ras krajowych – wielkiej białej polskiej i polskiej białej zwisłouchej Marek Babicz, Anna Hammermeister, Krzysztof Borkowski
  7. Ukryte straty w produkcji – cz. 2 Natalia Slipets
  8. Zielona energia z gnojowicy, obornika i odpadów Martyna Wróblewska - cały artykuł
  9. Skuteczna inseminacja Dominika Siuda, Dariusz Witczak
  10. Kiedy pomoc przy porodzie jest niezbędna? Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak
  11. Wpływ sezonu i różnych metod krycia na parametry użytkowości rozpłodowej loch Serafin Reszka, Anna Zmudzińska
  12. Formy ochrony prosiąt przed przygnieceniami Jacek Nowicki
  13. Jak skutecznie zmniejszyć pobór energii w chlewni? Przemysław Marek
  14. Nosoryjówka Marcin Sońta, Miranda Sońta
  15. Konsekwencje inwazji Rosji na Ukrainę na rynkach rolnych Marek Wróbel

 

Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*
Tuczniki - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 15,00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 85,00 zł TUTAJ