Archiwum

Hodowca Trzody Chlewnej 7-8/2022

Drukuj

HT7 82022 okl

W numerze:

*Aktualności branżowe: Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce, Ceny trzody chlewnej w krajach UE, Handel mięsem wieprzowym w okresie I-V 2022 r., Handel żywymi świniami w okresie I-V 2022 r., Ceny materiałów paszowych, Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem, Produkcja mięsa wieprzowego w UE

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

  1. Jak działa ukraiński rynek zbóż i roślin oleistych? Vladislav Vorotnikov
  2. Bezantybiotykowa produkcja trzody chlewnej, cz. 1 Dorota Bugnacka
  3. Izoleucyna, brakujące ogniwo w kluczowej roli aminokwasów w bezpiecznym odsadzeniu prosiąt Bart Matton i Diana Siebert
  4. Zarządzanie wydajnością i wynikiem finansowym tuczu świń. Jakich używać narzędzi? Robert Burek
  5. Optymalny czas odsadzenia prosiąt – oblicz zanim podejmiesz decyzję! Natalia Slipets
  6. Zakażenia bakteriami Clostridium difficile u prosiąt i warchlaków Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Wrzody żołądka. Czy to wciąż aktualny problem? Dominika Siuda, Dariusz Witczak
  8. Cechy morfometryczne układu rozrodczego loch a użytkowość rozpłodowa Anna Zmudzińska, Hanna Jankowiak
  9. Wartość nawozów z chlewni Marcin Sońta, Miranda Sońta
  10. III Kongres Zootechniki Polskiej: „Quo Vadis Zootechniko?”
  11. Rolniczy handel detaliczny w gospodarstwie z trzodą chlewną Marek Babicz, Krzysztof Skalski
  12. Sytuacja ASF w Europie

Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 15,00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 85,00 zł TUTAJ