Archiwum

Hodowca Trzody Chlewnej 5-6/2022

Drukuj

HTCH 5 6 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Ceny skupu trzody chlewnej w Polsce, Ceny trzody chlewnej w krajach UE, Handel mięsem wieprzowym w okresie I-IV 2022 r., Handel żywymi świniami w okresie I-IV 2022 r., Ceny materiałów paszowych, Unijny handel mięsem wieprzowym ogółem, Produkcja mięsa wieprzowego w UE

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

  1. Wykorzystanie pasz alternatywnych w precyzyjnym żywieniu tuczników Eugeniusz R. Grela
  2. Fermentacja komponentów paszowych Dorota Bugnacka
  3. Produkcja z fermentowanym wyciągiem z ziół Dariusz Witczak
  4. Zespół zapalno-martwiczy u świń (SINS). Rozwiązanie pierwotnej przyczyny za pomocą aktywatora mechanizmów adaptacyjnych w jelitach Anco FITRenata Breitsma - cały artykuł
  5. Składniki bioaktywne w paszach dla świń Katarzyna Jankowska
  6. Stres cieplny i jego wpływ na użytkowość rozpłodową loch Anna Zmudzińska, Katarzyna Suchara, Karolina Roślewska
  7. Problemy z rozrodem – powód mykotoksyny Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak
  8. Cechy mateczne u loch Marek Babicz, Kinga Kropiwiec-Domańska, Magdalena Moczulska
  9. Produkcja mleka loch Natalia Slipets
  10. Pleuropneumonia świń Marcin Sońta, Miranda Sońta
  11. Trudna sytuacja na rynku trzody chlewnej – co możemy jeszcze zrobić Marek Wróbel

Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*
Tuczniki - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 15,00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 85,00 zł TUTAJ