
INDYK POLSKI
Wydanie zimowe: 4/2022 (81)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Razem odniesiemy sukces: Spojrzenie na aktualny stan branży indyczej
- Dlaczego żywienie indyków jest ważne?
- Lactobacillus plantarum – bakteria, która dużo może
- Optymalizacja bez kompromisów
Wspomnienie z Seminarium Feed Your Brain Poultry - Różnice w jakości między jajami indyczymi a pochodzącymi od innych gatunków drobiu
- Nowe ogniska ptasiej grypy w Polsce
Czego się nauczyliśmy do tej pory i jak jesteśmy przygotowani na walkę z tą chorobą?
Katarzyna Markowska - Rozmiar ptasiej grypy w Europie skłania do rozmów nad szczepieniami i prac nad szybkością jej wykrywaniaPrzeczytaj cały wkrótce
Katarzyna Markowska - Wpływ jakości granulatu paszowego oraz dodatku biowęgla do ściółki
- Targi Ferma – największe specjalistyczne targi dla fachowców produkcji zwierzęcej w Polsce
- Kulawizny w stadach indyków rzeźnych – przyczyny i możliwości zapobiegania
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Mycoplasma w stadach indyków
Iwona Stolarska - Postęp genetyczny u indyków i rozważania w zakresie dobrostanuPrzeczytaj cały wkrótce
- Handel między Ukrainą a UE dogania przedwojenne dane
Vladislav Vorotnikov - Mięso indycze – wciąż niedoceniany surowiec o wysokiej jakości. Kilka słów o świątecznym indyku
Aleksandra Drażbo - Metoda sous-vide i jej zastosowanie w termicznej obróbce mięs
Iwona Chwastowska-Siwiecka - XXXII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie Polskiego Oddziału Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej PB WSPA
Katarzyna Markowska
Aktualności branżowe:*
- Handel pisklętami indyczymi
- Wylęgi piskląt indyczych
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2019-2021
- Produkcja mięsa indyczego w UE w okresie I-IX 2022 r.
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
20 zł
20 zł
Kup prenumeratę
80 zł
80 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!