
INDYK POLSKI
Wydanie jesienne: 3/2023 (84)
ISSN 1644-8413
Artykuły:
- Produkcja indyków za 8 miesięcy 2023
Marian Biegański - Wykorzystanie fermentowanych surowców rzepakowych w żywieniu drobiu
Damian Konkol, Mariusz Korczyński - Eubiotyki – nowatorskie rozwiązanie z branży paszowej
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Selen w żywieniu indyków
Krzysztof Lipiński - Ostropest plamisty
Bartosz Korytkowski - Dzień soi w północno-wschodniej Polsce
Monika Kopaczel-Radziulewicz - Strefa Wiedzy Indyk, sezon III
Tasomix - Możliwość wykorzystania owadów jako źródło białka w paszach – praktyka czy tylko teoria?
Anna Weiner, Martyna Skowronek, Monika Mazur-Frejowska, Krzysztof Kwiatek - Detekcja pałeczek Salmonella spp. za pomocą nanocząstek
- Zasady bezpieczeństwa biologicznego na fermach indyków rzeźnych
Sara Dzik - PEMS – zespół zapalenia jelit u indycząt o niecałkowicie poznanej etiologii
Agnieszka Wilczek-Jagiełło - Let’s spread the wings toward future challenges
II konferencja WVPA, 4-8 IX 2023, Verona
Iwona Stolarska - Rolnictwo precyzyjne sposobem na unowocześnienie produkcji drobiarskiej
Sara Dzik - Marynowanie sokami owocowymi mięsa z indyka i kurczaka
Sara Dzik
Aktualności branżowe:*
- Wylęgi piskląt indyczych
- Handel pisklętami indyczymi
- Wstawienia piskląt indyczych
- Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
- Ceny materiałów paszowych
- Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2019-2023
Ponadto w numerze:*
* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.
Kup ten numer
20 zł
20 zł
Kup prenumeratę
80 zł
80 zł
Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich
GRATIS!