Hodowca Drobiu 11/2021

HD 112021

W numerze:

* Aktualności branżowe: Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce, Wylęgi piskląt, Rynki globalne, Ceny skupu drobiu rzeźnego, Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE, Handel mięsem drobiowym w okresie I-VIII 2021 r., Ceny skupu i sprzedaży jaj, Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE, Handel jajami w okresie I-VIII 2021 r., Ceny materiałów paszowych

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Znaczenie uprawy i produkcji ziarna pszenżyta w Polsce dla krajowej branży drobiarskiej Marcin Różewicz
  2. UE znosi zakaz stosowania w paszach produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  3. Probiotyki mogą poprawić zdrowie i wzrost drobiu Sebastian Wlaźlak
  4. Zalety i wady chowu drobiu na wybiegach Dawid Ziobro, Karolina Wengerska, Remigiusz Bagrowski, Anastasiya Ramankevich, Kamil Drabik, Justyna Batkowska
  5. Jaja wzbogacone i funkcjonalne zapotrzebowanie rynku Bartosz Korytkowski
  6. Pulardy Katarzyna Jankowska
  7. Innowacyjna technologia sanityzacji jaj
  8. Bezsojowe żywienie drobiu – fakty czy fikcja?
  9. Wpływ pieprzu czarnego, zielonego i różowego na utlenianie lipidów podczas gotowania mięsa indyczego

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ