Hodowca Trzody Chlewnej 9-10/2020

HTCH 9 10.2020 okl

W numerze:

  1. Sposób na przykrycie zbiornika z gnojowicą Huesker
  2. Krajowe nasiona soi jej przetwarzanie i wykorzystanie w żywieniu prosiąt, warchlaków i tuczników Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, †Andrzej Rutkowski
  3. Lignoceluloza pomaga skrócić czas porodu Stefan Hirtenlehner, Christine Potthast
  4. Jak osiągać efektywność terapii lekami podawanymi w wodzie do picia? Część IV – czynniki ryzyka powstawania biofilmu, negatywne skutki jego rozwoju w systemie pojenia oraz jak temu zapobiegać? Ad Bakx
  5. Bilansowanie pasz o niskiej zawartości białka: Histydyna, kolejny aminokwas ograniczający w żywieniu trzody chlewnej Diana Siebert
  6. Bioasekuracja ferm w praktyce – wyzwania Beata Sinkiewicz
  7. Wpływ diety lochy ciężarnej na rozwój płodów i zdrowotność prosiąt, część I Dorota Bugnacka
  8. Leiber NuTaste® Naturalne. Czyste. Smaczne. Leiber ekstrakty z drożdży z naturalnymi, wielofunkcyjnymi składnikami Leiber
  9. Aktualna sytuacja na rynku wieprzowiny Rodian Pawłowski
  10. Wpływ pandemii Covid-19 i występowania wirusa ASF na europejski rynek wieprzowiny Marek Wróbel
  11. Problem emisji odorów w chowie trzody chlewnej Przemysław Marek
  12. Biogazownia szansą na zwiększenie efektywności produkcji rolnej Robert J. Szulc
  13. Rola Instytutu Technologiczno- -Przyrodniczego w racjonalnym wykorzystaniu OZE na terenach wiejskich. Główne cele i produkty zadania 1 Programu Wieloletniego 2016-2020 Przemysław Marek
  14. Parwowirusy świń Katarzyna Podgórska
  15. Biegunki u świń w okresie poodsadzeniowym i w początkowym okresie tuczu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  16. Wartość użytkowa i hodowlana oraz zwiększenie produkcyjności trzody chlewnej Marek Babicz, Anna Hammermeister

Kup ten numer - 13 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ