
W numerze:
- Wartość paszowa zielonki w zależności od fazy rozwojowej roślin oraz pokosu Adam Radkowski, Iwona Radkowska
- Niebezpieczne gatunki roślin użytków zielonych i sposoby ich zwalczania Adam Radkowski, Iwona Radkowska
- Preparaty ułatwiające zakiszanie zielonek Barbara Wróbel
- Kiszonki z użytków zielonych Marzenna Olszewska
- Nowy model prasy silosującej w ofercie BAG Polska Sp. z o.o.
- Analiza jakości kiszonek podstawą bilansowania dawki pokarmowej dla krów Martyna Wilk
- Jak wspomagać zakiszanie inokulantami bakteryjnymi? Roman Poznański
- Zwalczanie omacnicy w kukurydzy Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska
- Pasze rzepakowe w żywieniu bydła Krzysztof Bilik
- Sposoby poprawy mikroklimatu w niskich oborach stanowiskowych Katarzyna Jankowska
- Komfort termiczny bydła Przemysław Marek
- Wymagania sanitarno-higieniczne ferm bydła mlecznego Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Wybór rasy bydła mięsnego Bartosz Szymik
- BIOMIN Forum 2019 Wyzwanie dla Polski – redukcja antybiotyków w produkcji zwierzęcej Katarzyna Markowska
- OHG Osnabrück genetyka dla najbardziej ambitnych hodowców Centergen
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ