Strefa Bydło
okl HB 2024 06 7

HODOWCA BYDŁA

Numer: 6-7/2024

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Wpływ warunków przechowywania oraz przemieszczania bel na jakość kiszonek
    Barbara Wróbel
  • Żywieniowe możliwości redukcji gazów emitowanych przez bydło
    Martyna Wilk
  • Raport z pola Best-aPrzeczytaj cały
    Sebastian Wojtkowiak
  • Preparat mlekozastepczy na bazie odtłuszczonego mleka w proszku czy na bazie serwatki w proszku?
    Mariusz Bogucki
  • Wpływ nowoczesnych rozwiązań technologicznych na mikroklimat obory
    Renata Gabryszuk, Mirosław Gabryszuk
  • Automatyzacja żywienia a częstość zadawania paszy
    Kamil Siatkai
  • Mobilne cielętniki jako najlepsza alternatywa
    Monika Kopaczel-Radziulewicz
  • Genomowa ocena wartości hodowlanej buhajów – 10 lat minęło, jak jeden dzień…
    Monika Skarwecka
  • Mleko A2 – dlaczego jest uznawane za zdrowsze?Przeczytaj cały
    Iwona Radkowska
  • Stłuszczenie wątroby u krów
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • Sytuacja na rynku wołowiny w Europie i na świecie i perspektywy jego rozwoju
    Tomasz Sakowski

Aktualności branżowe:*

  • Ceny skupu mleka i sprzedaży produktów mleczarskich
  • Handel mlekiem w 2023 r.
  • Ceny skupu bydła rzeźnego w Polsce
  • Ceny mleka w krajach UE
  • Ceny skupu młodego bydła rzeźnego w krajach UE
  • Ceny skupu zbóż i sprzedaży materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • NOWOŚĆ Hodowla polskiego bydła czerwonego w Polsce
  • NOWOŚĆ Katalog Firm Paszowych 2024
  • MAPA Zestawienie firm zajmujących się skupem i ubojem bydła
  • Studia UWM: Produkcja pasz przemysłowych i doradztwo żywieniowe

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
14 zł
Kup prenumeratę
150 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.