O książce Drobiarstwo niekonwencjonalnie

Drobiarstwo niekonwencjonalnie

okl DN v1

 

Zaproponowane w tej książce rozwiązania dają szansę na to, że nawet intensywna produkcja drobiarska może mieć znamiona produkcji proekologicznej. Autorka we właściwy sobie, swobodny, gawędziarski sposób opisuje zagadnienia związane z żywieniem i utrzymaniem drobiu, oparte najczęściej o wyniki swoich własnych badań. Proponuje zastosowanie naturalnych, ale zarazem tanich rozwiązań, dzięki którym pozyskane surowce drobiarskie będą zarazem bezpieczne, smaczne, ale także zdrowe. Autorka opisuje poszczególne gatunki drobiu, ich naturalne zachowania, budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego oraz innych istotnych układów. Prof. Teresa Majewska w swojej książce zwraca m.in. uwagę na korzystne oddziaływanie na organizm ptaków produktów pochodzących z natury, np. drożdży, żwirku krzemowego, węgla drzewnego, popiołu, czosnku oraz różnego rodzaju przypraw i ziół. Podkreśla rolę żywienia w stymulowaniu układ odpornościowego ptaków.

Jest to lektura pasjonująca i intrygująca. Polecana wszystkich producentom drobiu niezależnie od skali produkcji. Jest niezwykle przydatna dla początkujących hodowców drobiu, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w użytkowaniu ptaków w chowie przydomowym.

 

 


Cena: 45,00 zł

Autor: Teresa Majewska

ISBN: 978-83-917877-2-4
Format: 145 x 205 mm
Objętość: 208 str.
Oprawa: miękka
Kolory: pełen kolor
Wydanie III uzupełnione (2024)

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.