Indyki odchowane całkowicie przy użyciu probiotyków i fitoncydów

Pierwsze stado indyków odchowane całkowicie przy użyciu probiotyków i fitoncydów trafiło do jednej z polskich ubojni. Właścicielami fermy są hodowcy z wieloletnim doświadczeniem z Warmii Pisklęta BUT 6 pochodziły po rodzicach ze stad reprodukcyjnych utrzymywanych w Polsce. Obok mieszanki pełnoporcjowej wyprodukowanej w jednej z polskich firm paszowych indyki otrzymywały dodatkowo probiotyki oraz preparaty ziołowe o silnym działaniu. Na fermie zastosowano pełny program bioasekuracji wraz z ciągłą analizą warunków środowiskowych i mikrobiologicznych. Co ciekawe, upadków w stadzie było dużo mniej niż zwykle a indyki wykazywały znaczną żywotność. Do ubojni odstawiono 15 tys. sztuk indora w wieku 21 tyg., w wadze ok. 21 kg. Wcześniej ubitych zostało 4 tys. sztuk indyczek w wadze pow. 8 kg. Z naszych informacji wynika, że ubojnia zapowiedziała, iż za żywiec wyprodukowany całkowicie przy użyciu naturalnych preparatów wspomagających ochronę zdrowia i wzrost jest w stanie zapłacić wyższą cenę.

1 września 2017

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.