Strefa Indyk
okl IP85 2023 4

INDYK POLSKI

Wydanie letnie: 1/2024 (86)

ISSN 1644-8413

Artykuły:

  • Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego – źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
    Anna Weiner, Krzysztof Kwiatek
  • Rodzime źródła białka sojowego – czy możemy patrzeć w przyszłość z optymizmem?
    Anna Suda, Dorota Świderska, Mariusz Korczyński, Mariusz Grzędzicki, Maciej Zglenicki
  • Produkcja indyków w Polsce w 2023 roku
    Marian Biegański
  • Najważniejsze problemy zdrowotne indyków, a brak dostępu do skutecznych i efektywnych środków leczniczych
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • O kokcydiozie i histomonozie indyków mówiono na tegorocznej Eimerianie!
    Barbara Szczepankiewicz
  • Holistyczne strategie kontroli Salmonelli
    Anna Wilkanowska
  • Martwica tkanki kostnej – próby ograniczania kulawizn w stadach
  • Peroza u indycząt rzeźnych
    Iwona Stolarska
  • Jak powstaje oporność bakterii na antybiotyki? Czy można jej zapobiegać?
    Arkadiusz Dors
  • Bakteria Salmonella zrozumieć zagrożenie
  • Badania nad wpływem wody natlenionej na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
    Aleksandra Drażbo, Krzysztof Kozłowski
  • Popularność mięsa indyczego w różnych krajach
    Bartosz Korytkowski
  • Dziesiąta jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Rolniczych
    Polagra Premiery

Aktualności branżowe:*

  • Wylęgi piskląt indyczych
  • Handel pisklętami indyczymi
  • Wstawienia piskląt indyczych
  • Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa
  • Ceny materiałów paszowych
  • Produkcja mięsa indyczego w UE w latach 2020-2023

Ponadto w numerze:*

  • Ptasia grypa
    Występowanie ognisk u drobiu w Polsce
  • Konferencja naukowa
    Hodowla owadów na cele paszowe i żywieniowe
  • Bezpłatne ogłoszenia drobne
  • Wykaz wylęgarni i dystrybutorów piskląt indyczych w Polsce
  • Wyposażanie ferm drobiarskich
  • Producenci pasz dla indyków
  • Wykaz ubojni żywca indyczego w Polsce

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
30 zł
Kup prenumeratę
120 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.