Strefa Indyk

Indyk Polski 76 (3/2021)

IP76 32021

 W numerze:

*Aktualności branżowe: Ptasia grypa - wystepowanie ognisk u indyków w Polsce; Ptasia grypa RAPORT - Straty w pogłowiu indyków; Ceny Żywca; Reakcje behawioralne indyków w zależnościod warunków mikroklimatycznych; Wirusy wywołujące immunosupresję u indyków; Zwiększenie wydajności reprodukcyjnej indyczek –aktualny cel badaczy z USA; z indycznika: Wylęgi piskląt indyczych; Handel pisklętami indyczymi; Wstawienia piskląt indyczych; Ceny skupu indyków i sprzedaży mięsa; Ceny materiałów paszowych – podwyżek ciąg dalszy; Handel mięsem indyczym w pierwszych pięciu miesiącach 2021 r; Import mięsa indyczego; Eksport mięsa indyczego; Uboje przemysłowe drobiu w Europie w I półroczu 2021 r; Białko zwierzęce w paszach – TAK, ale z pełnowartościowych produktów nadających się do spożycia przez ludzi; MWiRW będzie wnioskować do KE o pomoc dla drobiarzy;

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Podróż do zrównoważonej hodowli Hybrid Turkeys
  2. Mykotoksyny w paszach Marcin Gumowski, Damian Konkol, Mariusz Korczyński
  3. Ograniczenie stosowania antybiotyków w produkcji drobiarskiej - wyzwanie i nowe możliwości
  4. Prawidłowe żywienie poprawia wyniki całego cyklu produkcyjnego indyków Lek. wet. Paco Fernandez López-Brea, Dr Leonardo Linares
  5. Produkcja indyków w Polsce za 7 miesięcy 2021 r. Marian Biegański
  6. Rosyjska branża indycza nabiera tempa Vladislav Vorotnikov
  7. Poziom wyrównania indyków rzeźnych w stadzie jako wskaźnik procesu produkcyjnego Iwona Stolarska
  8. Problem salmonelloz w stadach indyków rzeźnych i reprodukcyjnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Systemy kondycjonowania ściółki Bartosz Korytkowski
  10. Zrównoważona gospodarka odpadami pochodzącymi z produkcji drobiarskiej Janusz Ryszard Mroczek
  11. Wady jakościowe mięsa indyczego Iwona Chwastowska-Siwiecka, Marek Skowroński

 

 

Producenci pasz dla indyków*
Wyposażenie ferm drobiarskich*
Wykaz wylęgarni i dystrybutorów piskląt indyczych w Polsce*
Wykaz ubojni żywca indyczego w Polsce*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 15 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Katalog Firm Drobiarskich - piąta edycja - 60zł  TUTAJ

Subskrybuj nasz newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy