Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 1-2/2021

HTCH 1 2.2021 okl

W numerze:

  1. Aktualna sytuacja w chowie i hodowli świń Rodian Pawłowski
  2. Zalecenia i ograniczenia stosowania pasz rzepakowych dla warchlaków i tuczników Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Michalak
  3. Pasza oparta o produkty sojowe dla prosiąt to opłacalna decyzja. Redukcja problemów z trawieniem u prosiąt jest podstawą zdrowego wzrostu przez całe życie zwierząt Jes Klausen
  4. Przydatność świń ras zachowawczych do produkcji ciężkich tuczników Marek Babicz, Magdalena Napieracz, Krzysztof Kołtun
  5. Wrzody żołądka – choroba często dotykająca wielkotowarowe fermy trzody chlewnej Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  6. Przydatność badań laboratoryjnych w codziennej pracy fermy Beata Sinkiewicz, Dariusz Witczak
  7. Jak dobrze kupić loszkę remontową Robert Burek
  8. Technopatie i stereotypie w chowie świń – występowanie i możliwości przeciwdziałania Dorota Bugnacka
  9. Proekologiczne metody chowu świń Marek Babicz, Damian Zarajczyk
  10. Organizacja produkcji świń w Danii Marek Wróbel
  11. Zbiorniki na gnojowicę – budowa, umiejscowienie i wymagania techniczne Przemysław Marek

Kup ten numer - 13 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

 

 

 

ARCHIWUM

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy