Strefa Trzoda

Hodowca Trzody Chlewnej 7-8/2021

HTCH 7 82021

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rozmaitości - ceny PL, ceny UE, handel 2019/2020, handel I-VIII 2021, ceny pasze

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Ocena wysokobiałkowych pasz ekstrudowanych w mieszankach dla świń na podstawie wyników krajowych badań Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  2. Mikrobiom jelit świń Marcin Sońta, Miranda Sońta
  3. Aktualna sytuacja na rynku trzody chlewnej Rodian Pawłowski
  4. Znowu trudno na europejskich rynkach Marek Wróbel
  5. Jak wzmocnić odporność prosiąt? Oliwia Duszyńska-Stolarska
  6. Niska masa urodzeniowa prosiąt — i co dalej? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Stres u świń — rodzaje, przyczyny, skutki, zapobieganie Marek Babicz, Magdalena Moczulska
  8. Tucznik na słomie Marcin Sońta
  9. Sektorowe ogrzewanie chlewni Przemysław Marek
  10. ASF - Jak dostać odszkodowanie? Przemysław Lech
  11. Duńskie firmy rolnicze zaprezentują się wspólnie na tegorocznych targach Agro Show Marek Wróbel
  12. Dezynfekcja termiczna jako sposób zapobiegania rozprzestrzenianiu się ASF dr inż. Marcin Sompoliński, mgr inż. Mikołaj Łuc, mgr inż. Joanna Buss, mgr inż. Łukasz Tomaszewski

 

 

Producenci pasz dla trzody chlewnej*
Wyposażenie chlewni*
Tuczniki - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 13 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz KATALOG BRANŻOWY TRZODA CHLEWNA - 70 zł TUTAJ

Subskrybuj nasz newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy