Strefa Drób

Hodowca Drobiu 2/2021

HD 2.2021 okl

W numerze:

  1. Źródła białka w żywieniu drobiu Joanna Marć-Pieńkowska
  2. Produkcja drobiarska a pandemia COVID-19 Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  3. Wykorzystanie maślanu wapnia w żywieniu drobiu Damian Konkol, Mariusz Korczyński, Marcin Gumowski
  4. Odchów kurcząt brojlerów bez antybiotyków Sebastian Wlaźlak
  5. Stałe nadzorowanie warunków klimatycznych na fermie drobiu Bartosz Korytkowski
  6. Skorupy jaj – funkcje, tworzenie, jakość, wady… Teresa Skiba
  7. Wpływ składników odżywczych paszy na produkcję jaj: stabilna jakość skorupek pozwala na wydłużony cykl nieśności Stefan Hirtenlehner
  8. Mykoplazma u brojlerów strategie zapobiegania Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
  9. Kaczki „koniem trojańskim” grypy ptaków – trudna sytuacja dla poducentów foie gras Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
  10. Wydajność rzeźna drobiu wodnego – cz. 2. Kaczki Teresa Skiba

 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

 

 

 

 

ARCHIWUM

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy