Strefa Drób

Hodowca Drobiu 9/2021

HD9.2021 okl

W numerze:

* Aktualności branżowe: Drobiarstwo w liczbach - wylęgi piskląt w latach 2014-2021; Wstawienia kur reprodukcyjnych w latach 2011-2021; Ogniska wysoce zjadliwej ptasiej grypy u drobiu; Rynek mięsa drobiowego – ceny Polska; Rynek mięsa drobiowego – ceny UE; Handel mięsem drobiowym w latach 2019/2020; Handel drobiem żywym w latach 2019/2020; Handel mięsem drobiowym w I półroczu 2021; Handel drobiem żywym w I półroczu 2021; Rynek jaj – ceny Polska; Handel jajami w latach 2019/2020; Handel jajami w I póroczu 2021 r.; Rynek jaj – ceny UE; Rynek materiałów paszowych;

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Białko owadzie – możliwości zastosowania w żywieniu drobiu i aktualny stan prawny Joanna Marć-Pieńkowska
  2. Mikrobiota jelitowa – jakie ma znaczenie dla wydajności kurcząt? Sara Dzik
  3. Kontrola kokcydiozy w stadach drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  4. Warunki przechowywania jaj a ich jakość Dominika Krakowiak, Karol Gomółka, Karolina Wengerska, Kamil Drabik, Justyna Batkowska
  5. Skażenia tuszek kurcząt rzeźnych bakteriami Salmonella i Campylobacter Sebastian Wlaźlak
  6. Systemy kondycjonowania ściółki Bartosz Korytkowski
  7. Bioasekuracja w gospodarstwach utrzymujących drób - zmiany proponowane przez GIW
  8. Zielononóżka kuropatwiana kura o zielonych nogach ciągle popularna Marta Kosińska, Łukasz Czerniawski,  Karolina Makowska, Kornel Kasperek, Justyna Batkowska

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

Subskrybuj nasz newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy