Strefa Drób

Hodowca Drobiu 12/2021

HD 122021

W numerze:

* Aktualności branżowe: Wylęgi piskląt; Rynki globalne, 46 tydzień; Ceny skupu drobiu rzeźnego; Miesięczne ceny rynkowe tuszek z kurcząt w krajach UE; Handel mięsem drobiowym w okresie I-IX 2021 r.; Ceny skupu i sprzedaży jaj; Miesięczne ceny rynkowe jaj w krajach UE; Handel jajami w okresie I-VIII 2021 r.; Ceny materiałów paszowych; Produkcja mięsa drobiowego w UE; Występowanie ognisk ptasiej grypy u drobiu w Polsce

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

 

  1. Znaczenie mikrobiomu jelitowego oraz żywienia w kształtowaniu odporności drobiu Agnieszka Wilczek-Jagiełło, Andrzej Puchalski
  2. Sojowe oligosacharydy i beta-konglicynina przyczyną stanów zapalnych jelit, mokrych odchodów i zapalenia skóry podeszwy u kurcząt Alfred Blanch
  3. Wykorzystanie biowęgla w żywieniu zwierząt Damian Konkol, Marcin Gumowski, Mariusz Korczyński
  4. Ziemia okrzemkowa jej wielofunkcyjne działanie w chowie drobiu Marcin Różewicz
  5. Proces inkubacji jako ważny czynnik jakości piskląt Bartosz Korytkowski
  6. Znaczenie światła w odchowie kurek i produkcji jaj Bartosz Korytkowski
  7. Kontraktacje i system ubezpieczeń w drobiarstwie– dlaczego to nie działa? Katarzyna Markowska
  8. Skórka pomidora oraz owoce dzikiej róży – produkty uboczne mogące poprawić jakość jaj
  9. POLAGRA-PREMIERY 2022 szykuje się emocjonujące wydarzenie
  10. Likwidacja stada: odszkodowanie a nagroda Przemysław Lech

 

Wykaz firm wyposażających fermy drobiu*
Wykaz producentów pasz dla drobiu*
Pisklęta produkcja, odchów, dystrybucja*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online 

Kup ten numer - 9.50 zł  TUTAJ
Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.