Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6-7/2022

HB 6 7 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rynek mleka – ceny UE, Rynek mleka – ceny PL, Rynek mięsa – ceny PL, Rynek mięsa – handel UE, Rynek materiałów paszowych

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Zasady produkcji kiszonek z traw i roślin motylkowatych Barbara Wróbel
  2. Nowoczesne zarządzanie produkcją mleka Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  3. Aktywność przeżuwania, cz. II Kamil Siatka
  4. Lizawki i bolusy Mariusz Bogucki, Karolina Stypczyńska
  5. Stres cieplny u krów Józef Krzyżewski
  6. Zapobieganie skutkom stresu cieplnego Józef Krzyżewski
  7. Jak radzić sobie z zaburzeniami rozrodu w dużych stadach krów? Karolina Stypczyńska, Katarzyna Bukowska, Anna Zmudzińska
  8. Wydajność krów pierwiastek – cz. I. Wzrost, rozwój oraz wiek I wycielenia Kamil Siatka
  9. Organizacja produkcji bydła Bartosz Bigorowski
  10. Owies niedoceniany w żywieniu zwierząt Jerzy Żółkowski

 

Materiał hodowlany*
Skup i ubój bydła*
Byki, jałówki, krowy - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz Katalog Firm Paszowych. Raz w roku prezent Kalendarz trójdzielny - 115.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.