Strefa Bydło

Hodowca Bydła 2/2013

HB 2.2013 okl

W numerze:

  1. Stabilny żwacz to lepsze wykorzystanie paszy i wyższa produkcja mleka Józef Krzyżewski
  2. Wpływ żywienia i zdrowia cieląt na przyszłą wydajność mleczną Paweł Górka
  3. Zaburzenia oddechowe u nowonarodzonych cieląt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  4. Groźny ochwat Paweł Stefański
  5. Odchów cieląt z przeznaczeniem na opas Maciej Adamski, Edyta Wojtas
  6. Oświetlenie w oborze niezwykle ważne Robert Szulc
  7. Z dobrej kukurydzy – dobra kiszonka Zbigniew Podkówka
  8. BASF jedną z pięćdziesięciu najbardziej innowacyjnych spółek na świecie BASF
  9. Samojezdny wóz paszowy to jedna z kluczowych technologii w zwiększaniu konkurencyjności BSL Strautmann
  10. Dobrze przygotować pole pod siew kukurydzy Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
  11. Wybór odmian kukurydzy na kiszonkę w zależności od warunków glebowych i klimatycznych Anna Weber, Hubert Waligóra
  12. Wykorzystanie biomasy z użytków zielonych do produkcji mleka Dariusz S. Minakowski
  13. Intensywne odmiany traw w nowoczesnej gospodarce pastwiskowej Roman Łyszczarz
  14. Lucerna – sięgać po sprawdzone odmiany Piotr J. Domański
  15. Znaczenie roślin motylkowatych i ich mieszanek z trawami w produkcji wysokowartościowych pasz z użytków zielonych Jerzy Barszczewski
  16. Wykorzystanie pastwisk w produkcji mleka o podwyższonej wartości odżywczej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  17. Niektóre aspekty żywienia pastwiskowego krów mlecznych Juliusz Strzetelski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.