
Archiwum
Hodowca Bydła 9/2016
W numerze:
- Intensywna produkcja mleka, najważniejsze uwarunkowania żywieniowe, Cz. 1. Specyfika żywienia wysokowydajnych krów, energia i pobranie suchej masy Dariusz S. Minakowski
- Produkcja kiszonki z kukurydzy - krok po kroku K.M.
- Kwas α (alfa)-linolenowy (ALA) Katarzyna Jankowska
- Nowoczesne metody odchowu cieląt a przyszła wartość użytkowa krów Józef Krzyżewski
- Żywienie krów w okresie laktacji Ryszard Kujawiak
- Smakowitość paszy Katarzyna Sobocińska
- Osiągniecie sukcesu dzięki zastosowaniu bilansu aminokwasowego w żywieniu krów mlecznych Charles G. Schwab
- 1000 litrów mleka ekstra w pierwszej laktacji? Trouw Nutrition Polska
- Oceń rozród w swoim stadzie Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Ocena jakości siary Małgorzata Horecka
- Zapalenie gruczołu mlekowego wywołane Staphylococcus aureus Marta Kaliciak, Maciej Adamski
- Jesień na pastwisku Marzenna Olszewska
- Jak obecność chorób wirusowych wpływa na opłacalność produkcji bydła? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Ochrona obór przed gryzoniami Bartosz Korytkowski
- Wartość dietetyczna mięsa wołowego Katarzyna Łagowska
- Choroby pasożytnicze bydła opasowego Maciej Adamski, Bartosz Kłos
- Zagospodarowanie resztek pożniwnych po zbiorze kukurydzy
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ