Strefa Bydło

Hodowca Bydła 11/2016

W numerze:

  1. Mieszanki i koncentraty paszowe dla krów mlecznych Krzysztof Bilik
  2. Komponenty rzepakowe w żywieniu bydła Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz
  3. Bolusy w żywieniu bydła Józef Krzyżewski
  4. Efektywność stosowania chelatów w żywieniu bydła mlecznego Marta Kaliciak, Maciej Adamski
  5. Okres odpajania siarą - krytyczne punkty Maciej Adamski, Bartosz Kłos
  6. Monitoring wycieleń sposobem na poprawę efektywności produkcji Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Poprawiamy rozród krów mlecznych Karol Kotowski
  8. Selekcja genomowa w polskich oborach Dawid Sobociński
  9. Emisja metanu z ferm bydła Katarzyna Sobocińska
  10. Wpływ poubojowych przemian biochemicznych na kruchość mięsa wołowego Anna Wilkanowska
  11. Bezpieczny transport bydła Katarzyna Jankowska
  12. Temperament w hodowli bydła mlecznego i mięsnego Wojciech Neja
  13. XIII Konferencja Młodych Naukowców w zakresie fizjologii i biochemii w żywieniu zwierząt Anita Zaworska
  14. Idealne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu Wolf System Sp. z o.o.

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.