
Archiwum
Hodowca Bydła 5/2017
W numerze:
- Wpływ pastwiskowego żywienia krów na zawartość składników prozdrowotnych w mleku Iwona Radkowska, Adam Radkowski
- Udział ziół w runi i jego wpływ na jakość kiszonek Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
- Zielonka potencjalnym źródłem mikotoksyn Joanna Brzozowska
- Bolusy – nowe narzędzie w rozwiązywaniu problemów zdrowotnych bydła Józef Gręda
- Żywienie krów mamek ras mięsnych w okresie letnim Krzysztof Bilik
- Prawidłowe mycie dojarni i schładzalnika. Zaawansowane testy diagnostyczne procesu mycia Piotr Mańkowski, DeLaval
- Cielę od narodzenia Robert Szulc, Urszula Kołosowska
- Sposoby minimalizacji stresu cieplnego u bydła Dorota Godyń
- Układ hormonalny i odpornościowy. W jaki sposób wpływają na rozród i utrzymanie ciąży u bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
- Nowoczesne technologie w przygotowywaniu i zadawaniu pasz w oborze Michał Boćkowski, Marek Gaworski, Bogdan Dróżdż
- Muchom wstęp wzbroniony Marek Gaworski, Michał Boćkowski
- Więcej kazeiny od mieszańców brown swiss! Jerzy Ziółkowski
- XXV Szkoła Zimowa Zakopane 2017 Katarzyna Markowska
- Objawy brodawczycy. Jak ją leczyć? Jakub Pacoń, Formella Rachela, Maciej Adamski
- Nie tylko w Indiach czczono bydło Henryk Pawlak
Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł TUTAJ