Strefa Bydło

Hodowca Bydła 4/2019

HB 4.2019 okl

W numerze:

  1. Nowy środek do dezynfekcji racic EasyStride DeLaval
  2. Zielonki – uniwersalna i najtańsza pasza w opasie bydła Krzysztof Bilik
  3. Zachwaszczone pastwiska Marzenna Olszewska
  4. Wartość pokarmowa kiszonek z runi łąkowej Barbara Wróbel
  5. Stres kukurydzy Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska
  6. Choroby kukurydzy i ich wpływ na jakość kiszonki Grażyna Szymańska, Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska
  7. Dodatki bioaktywne jako pomoc w łagodzeniu stresu cieplnego Pancosma
  8. Wytrwałość laktacji – ważna cecha hodowlana Paweł Żółkiewski, Ewa Januś, Piotr Stanek
  9. Ketoza – możliwości zapobiegania Edyta Bauer
  10. Dobrostan krów w oborze Michał Boćkowski
  11. Biologia muchy i metody jej zwalczania Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  12. Możliwość ograniczenia odorów z obornika i gnojowicy w przemysłowym chowie bydła Przemysław Marek
  13. Profilaktyka weterynaryjna w stadach bydła mięsnego Katarzyna Jankowska

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.