Strefa Bydło

Wymagania sanitarno-higieniczne ferm bydła mlecznego

Agnieszka Wilczek-Jagiełło

 

Mleko jest surowcem pochodzenia zwierzęcego, które ze względu na swój skład stanowi idealną pożywkę do namnażania się wszelakich bakterii. Technika pozyskiwania mleka od krów sprawia również, że cały proces jest obarczony wysokim ryzykiem wszelakiego zanieczyszczenia tego surowca. Wyprodukowane w gospodarstwie mleko trafia do mleczarni, a z niej wprost do konsumentów. Produkcja mleka jest więc bez wątpienia zajęciem odpowiedzialnym, bo mleko – surowiec, z którym nie postępuje się z należytą starannością staje się łatwym źródłem zakażeń dla ludzi.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.